6 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişme süresi: 30 dakika
MALZEMELER
• 5 adet orta boy uzun patlıcan(uzun kemer patlıcanı da denir)
• 750 gr kuşbaşı kuzu eti
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon, yenibahar
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı (30 gr tereyağı da kullanabilirsiniz)
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 2-3 adet orta boy domates (1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz)
• 5-6 su bardağı sıcak su
• 15-18 adet kiraz domates
• 5-6 adet yeşil sivri biber
Kızartmak için;
• 1 çay bardağı sıvıyağ
Sosu için ;
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 su bardağı sıcak et suyu
Yapılışı
Patlıcanları alacalı (çizgili) soyun. Yıkadıktan sonra uzunlamasına yarım santimden ince uzun dilimler halinde kesip acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda 25-30 dakika kadar bekletin. Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tavada kızdırın. Patlıcan dilimlerini tuzlu sudan alıp yıkadıktan sonra iyice süzün ve kağıt havluyla kurulayıp kızgın yağa atın. Önlü arkalı kızarttığınız patlıcanları üzerine kağıt havlu serdiğiniz tabağa alıp bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, eti yıkayıp süzdükten sonra orta boy bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Yağı ve incecik yarımaylar halinde doğradığınız soğanları ekleyip sürekli karıştırmaya devam ederek 5-6 dakika daha kavurun. Üzerine küp küp doğradığınız domatesi ya da salçayı ve sıcak suyu ilave edip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (Etleri düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
Dana eti geç pişeceğinden gerekirse ekstra sıcak su ekleyin. Bu arada tuzu, biberleri ve kimyonu da katın. ıyice pişen etin suyunu süzüp kenarda bekletin, çünkü suyunu da kullanacağız.
Patlıcan dilimlerinden ikisini artı şekli vererek üst üste tezgahın üzerine koyun. Ortasına 5-6 parça et yerleştirin. Önce üstteki patlıcanı, sonra da alttaki patlıcanı etlerin üzerine bohça gibi sarın. Patlıcanların üzerine kürdana geçirilmiş kiraz domates ve yeşil biber saplayın. Hazırladığınız islim kebaplarını orta boy bir fırın kabına ters çevirerek yerleştirip üzerine 2 su bardağı sıcak et suyunda ezdiğiniz salçayı ilave edin.
Kebabı 175 dereceye ayarladığınız fırında 25- 30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp pide, pilav yanında servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder