Vişne Kompostosu Hazırlanışı

Vişne Kompostosu
MALZEMELER
• 1 kilo vişne
• 4 su bardağı toz şeker
• 2.5 litre su

HAZIRLANIŞI
Vişneleri iyice yıkayıp süzün ve çekirdeklerini büyük bir toplu iğne yardımıyla, varsa özel aletiyle çıkartın. Yayvan bir kaba koyup üzerine bir su bardağı toz şekerini güzelce dağıtın. Diğer tarafta derin bir tencereye kalan şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıp vişneleri içine atın. Ara sıra karıştırarak ve oluşabilecek köpüklerini temizleyerek yaklaşık 20 dakika daha kaynatıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp soğuk olarak servis yapın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder