MALZEMELER(4 kişilik)
• 1 su bardağı bezelye
• bir yemek kaşığı tereyağ
• 2 kuru soğan
• 3 patates
• 2 havuç
• Bir dal biberiye, kekik, adaçayı
• 2 su bardağı su
• 1 su bardağı domates püresi
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım kilo kuzu eti (kuşbaşı)
HAZIRLANIŞI
Soğanı ayıklayıp, yemeklik doğrayın. Patatesin ve havucun kabuklarını soyun küp olarak doğrayın. Havuç ve patatesi içine biraz tuz atılmış suda haşlayın. Biraz diri kalmasına dikkat ederek buz gibi sudan geçirip kevgire alın. Yağı bir tencereye alıp etleri kavurun. Soğanı ve haşlanmış sebzelerle bezelyeyi ekleyin. Uzerine suyunu ve domatesi ekleyip tuzunu ve taze baharat buketini ekleyin. Pişene kadar kısık ateşte tutup servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder