MALZEMELER
½ su bardağı pirinç
6 su bardağı et ya da tavuk suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı (veya 2 tatlı kaşığı bitkisel margarin)
2 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane, kuru fesleğen
HAZIRLANIŞI
İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve et ya da tavuk suyunu (sade su da kullanabilirsiniz) orta boy tencereye koyun.
Üzerine zeytinyağını ekleyip orta ısılı ateşte, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar haşlanmaya bırakın. Diğer taraftan, un, yumurta, yoğurt, tuz ve karabiberi çukur bir kapta çatalla ya da tel çırpıcıyla iyice çırpın. Limon suyunu ekleyip tekrar karıştırın.
Bu arada pirinçler uzayıp yumuşamaya başlayınca ocağın altını hafifçe kısın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ve karıştırarak kaynayan suya aktarın.
Tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak 8-10 dakika, un kokusu gidinceye kadar kaynatarak pişirdikten sonra ocaktan alın. Çorbanın üzerine kuru nane ve fesleğeni serpiştirip sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder