MALZEMELER
• 1 litre tavuk suyu (veya su)
• 1 çay bardağı pirinç
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
Tavuk suyunu derin bir tencerede ocağa alın. Kaynayınca bulguru ilave edin. Biraz karıştırıp beş dakika sonra ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve yoğurdu derin bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan az miktar üzerine ekleyip iyice karıştırın. İyice karışan bu karışımı tavuk suyuna ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Naneyi ekleyip ocaktan alın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder