Yoğurtlu Çevirme Çorbası Hazırlanışı

MALZEMELER
* 500 gr süzme yoğurt
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 8 su bardağı su (Et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm.)
* 1 çay bardağı pirinç
* 2 çay kaşığı tuz
* 25 gr tereyağı
* 2 çay kaşığı kuru nane


YAPILIŞI
Yoğurt, yumurta ve unu bir tencereye koyup çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla iyice ezin. Yıkanmış pirinci ilave edin.
Suyu yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp tuzu serpin.
Pirinç taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Üzerine kızdırılmış naneli, biberli yağı gezdirin ve sıcak sıcak servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder