MALZEMELER
1 kg vişne
1 kg tozşeker
Yarım limonun suyu
2-3 adet limon tuzu (Nohut büyüklüğünde olmalı.)
HAZIRLANIŞI
Vişneyi bol suyla yıkayın. Çekirdeklerini ayıklayıp geniş bir çelik tencereye aktarın. Üzerine 1 kg tozşekeri ilave edip 2-4 saat kadar oda sıcaklığında bekletin.
Bu süre içinde vişneler suyunu bırakacaktır.
Tencereyi kısık ateşin üzerine oturtup vişneleri 40-45 dakika kadar pişirin. Reçeli ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın.
Reçelden bir çay kaşığı kadar alıp porselen bir tabağa damlatın. Damla bozulmadan kalıyorsa reçel pişmiş demektir.
Reçelin üzerinde oluşan köpüğü bir el süzgeci ya da peçete yardımıyla temizledikten sonra soğumasını bekleyip kavanozlara doldurun. İyice soğuyan reçellerin kapaklarını kapatıp serin bir yerde bekletin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder