MALZEMELER
1 kg. kemiksiz kuzu budu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet ince kıyılmış soğan
Yarım çay kaşığı karabiber ve pulbiber
Yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
7-8 dilim ekmek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr. yoğurt
2-3 diş sarmısak
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tencereye eti, yağı ve soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine karabiber, pulbiber, salça, su ve tuz ekleyip et iyice yumuşayana dek pişirin. Küçük doğranmış ekmek dilimlerini tepsiye koyup 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilavesiyle 15 dakika fırında kızartın. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı bir kapta karıştırın. Pişen eti tencereden alıp dilimleyin. Kızarmış ekmek ve yoğurtla servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder