Yufka Tatlısı Tarifi

MALZEMELER
8 adet kuru yufka
150 gr tereyağı ya da margarin

Harcı için;
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şurup için;
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu




HAZIRLANIŞI
Öncelikle temiz sofra bezi veya bir yaygı üzerine kuru yufkaları tek tek serin. Bir kâseyle soğuk su alıp kuru yufkaların üzerlerine, parmak uçlarınızla hafifçe serpin. Bu arada orta büyüklükte, 30 cm çapındaki bir tepsiyi yağlayıp, yumuşayan yufkalardan birini tepsiye yayın.
Diğer taraftan bir tavada yağı eritin. Dört yufkanın her birinin arasına 2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarini gezdirerek üst üste dizin. Dört yufkanın üzerine dövülmüş ceviz içinin tümünü serpin. Kalan dört yufkayı da aralarını tek tek yağlayarak üst üste dizin. Sonra da baklava dilimi gibi ya da bildiğiniz usulde dilimleyin.
Böreği pişirmek için tepsiyi ocağın üzerine yerleştirin ve çevire çevire bir yüzünü iyice kızartın. Sonra başkaca büyük bir tepsi veya tabak yardımıyla böreğin diğer yüzünü çevirin. Ama tepsinin dibini yine hafifçe yağlayın.
Öte yandan şurup için su ve toz şekeri bir tencereye koyun. Kısık ateşte sık sık karıştırarak kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve ılıtın.
Kızarttığınız sıcak böreğe ılık şurubu gezdirip, çekmesi için 15-20 dakika bekletin. Tekrar dilimleyip ılık halde servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder