Balkabaklı Pilav Yapılışı

MALZEMELER
2 ince dilim balkabağı (yaklaşık 250-300 gr.)
30-50 gr. tereyağı
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI
Pirinci 4 bardak ılık ve tuzlu suda 40 dakika kadar bekletin. Balkabaklarının kabuklarını soyup kuşbaşı et formunda doğrayın. Özellikle yeşil kısımlarını tamamen kesip atın.
Diğer taraftan, tereyağını geniş ve kenarları yüksek pilav tenceresinde eritin. Kabakları kızgın yağa aktarın ve orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci de kabakların üzerine aktarıp tahta bir kaşıkla karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Üzerine 4 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyunu aktarın. Tuz ve karabiberi serpiştirin.
Kısık ateşte, pirinç suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Pilav suyunu çekince ocaktan alın, yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla pilavı aşağıdan yukarıya doğru hafifçe karıştırıp havalandırın. Sıcak sıcak servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder