Otlu Pilav Tarifi

MALZEMELER
• 7-8 dal taze soğan
• 2 bardak önceden ıslatılmış beyaz baldo pirinç
• 2 bardak su
• Yarım demek dereotu
• Yarım demet nane
• Yarım demet maydanoz
• Tuz
• 1 çay kaşığı şeker
• Zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Taze soğanları incecik doğrayın, pilav tencerenize zeytinyağı ile birlikte alın ve soteleyin. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. Bir kaç dakika suyunu çekene kadar dikkatlice karıştırın. 2 bardak sıcak suyu, tuzunu ve şekerini ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dk. pişirin. Bu arada tüm baharatları incecik kıyın ve altını kapattığınız pilava ilave edin kesinlikle karıştırmayın. 5 dk. pilavı demledikten sonra kapağını açın ve güzelce karıştırıp sıcak olarak servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder