MALZEMELER
• 1 kilo kuşbaşı et
• 2 patlıcan
• 1 kuru soğan
• 3 patates
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
Beşamel için
• Yarım kilo süt
• 2 yemek kaşığı un
• 150 gram tereyağı
• 1 su bardağı rende taze kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup yemeklik doğrayın, patatesi küp olarak doğrayın ve kızgın yağda hafifçe kızartın. Derin bir tencerede soğanı tereyağı ile birlikte kavurun ve içine etleri ilave edin. Etleri biraz çevirip üzerine biraz su ilavesi ile yumuşayana kadar kapağı kapalı pişirin. Bu arada un ve tereyaığı kavurup yavaş yavaş oda sıcaklığındaki sütü yedirin tuzunu serpip başemel sos hazırlayın. Bir güveç kabına patlıcan ve patatesle karıştırdığınız etleri düzgünce dizin üzerine başemel sosu ilave edip kaşar peynirini serpin ve ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder