Sütlü Kadayıf Dolması Yapılışı

MALZEMELER
• Yarım kilo burma kadayıf
• 250 gram tereyağı
• 400 gram ceviz içi
• 2.5 su bardağı toz şeker
• Yarım limon suyu
• 1 su bardağı süt
• 2.5 su bardağı su



HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri bir kapta kaynatıp, limon suyu ilave edilerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Kadayıfı elinizle açarak tel tel ayırın. Tereyağının üste birini katıp iyice harmanlayın. Kadayıfı mermer tezgaha alıp, yufka büyüklüğünde bir daire ile incecik bir kadayıf tabanı hazırlayın. Tam ortasından bıçakla kesin ve her iki geniş uca şerit halinde ceviz sıralayın. Dikkatlice cevizli ucundan sararak fırın tepsisinin ortasından başlayarak spiral şeklinde kadayıf dolmasını döndürerek mümkün olduğunca düzgün şekilde yerleştirin. Tüm kadayıf bitince üzerine geri kalan tereyağını gezdirin ve 200 derecede ısınmış fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirin. Şerbete sütü ekleyip karıştırın ve fırından çıkan sıcak tatlıya ılık olan şerbeti dökün. Tamamını çekince dilim dilim keserek servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder