Çikolatalı Revani Tarifi

MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya

Şerbeti için:
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu



HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri dört dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın. Yumurta, şeker, yağ, yoğurt, vanilya, kakao ve suyu çırpın. İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyin. Fırın kabına boşaltıp 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Çıkarınca üzerine ılık şerbet dökün.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder