MALZEMELER (4 kişilik)
• 4 tavuk budu
• 1 kereviz
• Yarım demet maydanoz
• 1 kuru soğan
• Bir tutam tane karabiber
• Yeteri kadar tuz
SOS İÇİN
• 5-6 kırmızı közlenmiş biber
• 50 gram krema
• 1 tatlı kaşığı acı toz biber
• 1 yemek kaşığı kuru kekik
• 50 gram tereyağı
HAZIRLANIŞI
Kereviz ve kurusoğanı temizleyip dörde bölün. Tavuk butlarını yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kereviz, soğan, maydanoz, tane biber ve tuzunu ekleyip haşlayın. Biberleri közleyip krema, kuru kekik, acı biber ile blendardan geçirin tekrar ocağa alın ısınınca ocaktan alıp içine oda sıcaklığındaki tereyağını atıp karıştırarak sosa iyice yedirin. Haşlanan tavukları süzüp geniş bir yanmaz tabanlı tavaya alıp alt üst biraz tereyağı ilave ederek kızartın. Servis tabağına alıp üzerine biber sosunu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder