Dereotlu Tuzlu Kurabiye Yapılışı

MALZEMELER
• Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• Bir tutam tuz ve şeker
• Yarım su bardağı tulum peyniri rendesi
• 100 gr beyaz peynir (ufalanmış)
• 1 demet dereotu
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı krema

Üzeri için
• 1 yumurta sarısı
• Susam



HAZIRLANIŞI
Dereotunu incecik kıyın ve tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hamuru bir parmak kalınlığında açıp, çay bardağının ağzıyla yuvarlaklak elde edin. Herbirinin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün arzu ederseniz susam serpin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder