Şeftalili Panna Cotta Hazırlanışı

MALZEMELER
• 500 ml. yoğun krema
• Yarım limon suyu
• 1 çay kaşığı vanilya şurubu
• 1 limon kabuğu
• 3 yaprak jelatin
• 1 kahve fincanı toz şeker
Altı için
• 1 şeftali
• 1 kahve fincanı toz şeker
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1-2 karanfil
• Birkaç damla limon suyu



HAZIRLANIŞI
Şeftalinin kabuklarını soyup altı dilime ayırın, bir tencereye sıralayın üzerine şeker, tarçın ve karanfili ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğuması için kenara alın. Krema, limon suyu, vanilyayı bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Jelatinleri soğuk suda ıslatın tenceredeki kremaya ilave edin. Ocaktan alıp hızlı bir şekilde iyice homojen hale getirin ve soğuk su ile çalkalanmış bardak veya sufle kaplarına paylaştırın. En az 5 saat buzdolabında bekletip servis öncesi sıcak su dolu bir kaba içine su girmemesine dikkat ederek batırıp çıkartın ve tabaklara ters çevirin. Üzerine şeftali dilimlerini ekleyip servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder