MALZEMELER
• 1 litre süt
• 100 gr toz şeker
• 100 gr baldo pirinç veya pirinç unu
• 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
• Ayrıca 1 su bardağı kadar toz şeker
Sosu için:
• 1 kutu dondurulmuş frambuaz
• Yarım su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Pirinci blenderda un haline getirin. Sütü ocağa alıp şekeri ilave edin ve kaynatın. Pirinci yavaş yavaş süte katılın. Muhallebi kıvamına gelince bir kenara alın ve fırın tepsisini yağlayıp, toz şekerini yayın üzerine muhallebiyi dökün. Orta ateşte ocağa koyun. Dibini yakın, bunun için tepsiyi ara ara çevirmeniz gerekecek. Buzdolabında en az 2 saat soğutun. Bu arada frambuazı şekerle birlikte ocağa alın ve suyunu çekince ince bir süzgeçten geçirin, buzdolabında bekletin. Tatlıyla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder