MALZEMELER
• 14 yeşil dolmalık biber
• 1 kahve fincanı dolmalık biber
• 1 kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 adet domates
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet dereotu
• 1,5 su bardağı pirinç
• Zeytinyağı
• Tuz
HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkayıp saplarını çıkartın bir keneraıya ayırın. İçlerindeki tohumları temizleyin. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun, içine dolmaık fıstığı atıp pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından pirinci ilave edip 5 dakika sonra ocaktan alın. Domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayıp maydanoz ve dereotunu incecik kıyın, tüm malzemeyi içine koyup iyice karıştırın. Biberlerin içini bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun, saplarını her birine kapatıp tencereye dizin 1 su bardağı su ilave edip zeytinyağı gezdirin ve kısık ateşte 1 saat kadar pişirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder