Ispanaklı Tart Hazırlanışı

MALZEMELER
• 1,5 bardak un • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında) • 1 yumurta • Yarım kahve fincanı su

Dolgu için
• Yarım kilo ıspanak yaprağı
• 1 kuru soğan
• 100 gram krema
• 1 çay bardağı süt
• 2 yumurta
• 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• Yarım çay kaşığı karabiber
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• yeteri kadar tuz




HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun, folyoya sarıp yarım saat buzdolabında bekletin.Turta kalıbını yağlayın. Hamuru incecik açıp turta kalıbına yerleştirin. Hamurunun tabanına çatalla delikler açın. Üzerine alüminyum folyo serip kuru fasulye gibi ağırlık yapacak kuru bakliyat ile doldurun. 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerindeki folyo ve bakliyatı alıp 10 dakika daha pişirin. Bu arada ıspanağı irice doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp geniş bir tavada zeytinyağı ile soteleyin. İçine ıspanağı ekleyin. Ispanaklar hacminin yarısını kaybedince ocaktan alın süt, krema, karabiber ve tuzunu serpin. Biraz soğuyunca yumurtaları çırpıp kaşar peyniriyle birlikte ıspanaklara ilave edin. Tartın üzerine bu harcı güzelce yayın 200 derecedeki fırının ızgarasında 20 dakika pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder