MALZEMELER
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz İçi için:
1 adet soğan
300 gr. kıyma
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı mısır unu
HAZIRLANIŞI
Unun ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu unun ortasına koyun, iki elinizle yoğurup pütürlü bir hamur elde edin. Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek kalıplara döşeyin. Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu da ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder