Şehriyeli Sütlaç Yapımı

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı tel şehriye
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI
Sütü bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve kuru üzümü ilave edin. Ocağa oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun, sütlü karışıma ekleyin. Portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra karıştırarak, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Kaplara bölüştürün, üzerine tarçın serperek servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder