Malzemeler
* 2 su bardağı yeşil mercimek
* 6 çay bardağı ince bulgur
* 2 adet orta boy soğan
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
* 1 demet taze soğan
* 1 demet kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği haşlayıp hafif sulu haldeyken ocaktan alın. Üzerine bulguru ekleyip, kapağı kapalı olarak şişinceye kadar bekletin. İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Üzerine salça, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, kimyon ve tuz ekleyin. Birkaç dakika birlikte soteleyip mercimekli bulgurun üzerine ekleyin. Köfte şekli vererek servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder