MALZEMELER
• 1 kilo un
• 1 yemek kaşığı tuz
• 5 yumurta
• 1 çay bardağı su
• Kızartmak için sıvı yağ
Harcı için
• 1 kg. kıyma
• 1 kuru soğan
• 1 demet maydanoz
• 1 kase kese yoğurdu (suyu süzülmüş normal yoğurt da olabilir)
• 1 tencere et suyu
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları 1 çay bardağı su ile çırpın, yavaş yavaş una yedirin. Hamuru iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Gerekirse biraz su ekleyin. 12 bezeye ayırın. Pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlak açın, tamamını bitirdikten sonra geniş tavada yağı kızdırıp her bir yufkayı güzelce kızartın. Kırılmaması için yağdan çıkarırken kevgir kullanın.
Et suyunu geniş bir tencerede ısıtın, her bir yufkayı içine atın, servis tabağına üst üste 3 üdet koyun. Kıymasından koyun, kıymanın kenarına yoğur ortasına maydanoz koyup en üstüne tereyağında erimiş kırmızı biberi gezdirin ve servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder