MALZEMELER
• Yarım kilo havuç
• 2 yumurta
• 4 yemek kaşığı un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı beyaz toz biber
Kızartmak için
•Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Havuçları soyup yıkayın rendeleyip yumurta, un ile iyice karıştırın. Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın ve bir yemek kaşığı kadar harçtan alıp kızmış yağa yavaşça bırakın, kaşıkla biraz üzerine bastırıp, alt üst nar gibi olana kadar orta ateşte kızartın, yağının süzülmesi için kağıt peçeteye alın. Tüm harca aynı işlemi yapıp servis tabağına alın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder