Patlıcanlı Adana Kebap Yapılışı

MALZEMELER
2 adet bostan patlıcanı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz

Köftesi için:
750 gr. yağlı kıyma
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip soyun. Unu yağda kavurun. Patlıcanları ezip içine atın. Beş dakika kavurup süt ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve sarmısağı ekleyin ve servis tabağına alın. Kıyma, su, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartıp patlıcanların üzerine koyarak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder