MALZEMELER
• 150 gr. lor peyniri
• 100 gr. taze kaşar
• 2 yumurta
• Bir tutam muskat
• 15 ml. beyaz şarap
• 1 yumurta sarısı
• 10 gr. nişasta
• Bir tutam taze ot (ne arzu ederseniz)
• Tuz, karabiber
KIZARTMA İÇİN SOS
• 140 ml. bira
• 2 gr. kabartma tozu
• Bir tutan kırmızı toz biber
• 125 gr. Un
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi iyice harmanlayıp yoğurun. Hamburger köftesi büyüklüğünde köfteler yapın ve dolapta bekletin. Bu arada bira, kabartma tozu ve biberi kırıştırın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Hazırladığıınız köfteleri önce una sonra bu sosa bulayıp yağda iyice pembeleşehe kadar kızartın. Peçeteye çıkartıp fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına aktarıp servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder