MALZEMELER
• 4 patlıcan
• Yeteri kadar Manyas Peyniri
• 2 diş sarımsak
• 4 domates
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
• 2 yumurta sarısı
• yeteri kadar un
HAZIRLANIŞI
Domatesi blenderda püre yapın. İçine sarımsak, zeytinyağı ve biraz tuz atıp tavaya alın ve kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar sos kıvamında pişirin. Patlıcanları alaca soyup bir parmak kalınlığında dilimleyip tuzlu suda 15 dakika kadar bekletip suyunu süzün. İki patlıcan halkasının içine Manyas Peynir diliminden yerleştirip sandviç gibi kapatın ve önce yumurtaya sonra una bulayıp kızgın yağda arka ön dikkatlice kızartın. Bir servis tabağına sıralayıp üzerine domates sosunu döküp servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder