Pirinç Unlu Profiterol Tarifi

MALZEMELER
1 su bardağı + 1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı su
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
Yarım çay bardağı toz şeker

İçi için:
2 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema


HAZIRLANIŞI
Su, tuz ve tereyağını bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan iki dakika sonra ocağı kısıp sürekli karıştırarak pirinç ununu ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilındıktan sonra toz şekeri ekleyin. Yumurtaları teker teker ilave edip elinizle yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepside pişirin. Kremayı kaynama noktasına getirin, çikolataları içine atıp eritin. Hamurların içine kremadan doldurun. Üzerine krema döküp servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder