MALZEMELER
• 500 gram tel kadayıf
• 2 su bardağı süt
• 3 su bardağı şeker
• 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
• 1 çay bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Kadayıfları elinizle birbirinden tel tel ayırıp hafifçe ovalayın. Kare veya yuvarlak bir fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın. Tereyağını hafice eritip kadayıf ve hindistan ceviziyle iyice harmanlayın. Kadayıfı tepsiye bastırarak serin. 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin. Bu arada bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Fırından çıkardığınız kadayıfın biraz soğumasını bekleyip ılık tatlının üzerine sütle hazırladığınız sıcak şerbeti dökün. Tatlının yumuşak olması için üzerini birkaç saat kapalı tutun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder