Tavuklu Hasanpaşa Köftesi Tarifi

MALZEMELER
500 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan
4 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:
4 adet patates
1.5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Tuz



HAZIRLANIŞI
İnce kıyılmış soğan, kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, yumurta, sarmısak, karabiber, pul biber ve tuzu yoğurun. Harçtan kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri ezin. Sıcak süt, tereyağı ve tuzla püre haline getirin. Ilındıktan sonra üzerine yumurtayı ekleyin. Köfteleri fırından çıkarın ve ortalarına hazırladığınız püreden koyun. Tekrar fırına verip pürenin üstü kızarana kadar pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder