MALZEMELER
• 1 çay bardağı ince bulgur
• 1 yumurta
• 300 gram yağsız dana kıyma
• 1 kuru soğan
• Yarım kahve fincanı zeytinyağı
• 1 domates rendesi
• 1 çay kaşığı kuru kekik
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
• 2 adet patates
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup üzerini geçecek kadar su dolu bir tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve biraz tuz serpip tereyağı, süt ile püre haline getirin. En son içine kaşar peyniri rendesini de ekleyip iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin. Soğanı rendeleyip derin bir kapta yumurta, domates rendesi, zeytinyağı, kıyma, kuru kekik, tuz, karabiber ve bulgurla iyice yoğurun. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde top şeklinde yuvarlayıp baş parmağınızla tam ortasında boşluk olacak şekilde şekil verin. Her bir köfte küçük birer çanak şeklinde olmalı. Hazırladığınız patates püresinden tatlı kaşığı yardımıyla köftelerin içini doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 200 derecede ısınmış fırında yarım saat pişirip sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder