Yeşil Zeytinli Ekmek Yapımı

MALZEMELER
• 1 su bardağı süt
• 3-4 su bardağı beyaz un
• 3 çay kaşığı kuru maya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı yeşil zeytin
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı toz şeker
• Yeteri kadar susam


HAZIRLANIŞI
Yeşil zeytinleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Diğer tüm tüm malzemeyi derin bir kaba alıp iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Bir saat üzerini bekletip mayalandırın. Bu mayalandırmanın sonunda yeşil zeytini hamura ekleyip tezgaha alın ve tekrar beş dakika kadar yoğurup ekmek şeklini verip üzerine bir kaç kesik atıp fırın tepsisine serilmiş yağlı kağıda alın ve üzerini kapatıp yarım saat daha mayalandırın. Üzerine susam serpip, 200 derecede 30 dakika kadar pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder