Yoğurt Tatlısı Yapımı

Malzemeler
- 400 g yoğurt
- 6 yumurta
- 600 g (3 1/4 su bardağı) irmik
- 120 g (½ g su bardağı) toz şeker
- 120 g (1 su bardağı) un
- 40 g (1/3 su bardağı) nişasta
- Şurubu İçin:
- 450 g (1 4/5 su bardağı) tozşeker
- 750 ml (3 su bardağı) su
- ½ limon suyu
- Süsleme İçin:
- 250 ml (1 su bardağı) krem şanti
- 6 adet ağaççileği ya da çilek


Hazırlanışı
Önce fırınınızı 180 °C'ye getirip ısıtın. Bu arada yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde benmari'de tutun. Yoğurt ılınınca irmiği katıp, yedirin. Yumurtaları, aynı şekilde, sıcak sudaki bir kabın içinde şekerle birlikte karıştırın. Karışım ılınınca kabı sıcak sudan alın. Yumurtalar iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Bir kevgirle önce yoğurdu, sonra sırasıyla un ve nişastayı ilave edin. Fazla karıştırmadan bir tepsiye aktarın.
Fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada bir tencerede şeker, su ve limon suyunu 4–5 dakika kaynatın. Şurup ılınınca, ılık haldeki tatlıya yedirin.
Servis tabaklarına birkaç kaşık krem şanti koyun. Üzerine porsiyonlanmış yoğurt tatlılarından yerleştirin. Krem şantinin üzerine gelecek biçimde ağaççileği veya çilekleri serpiştirip, servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder