MALZEMELER
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu veya su
Tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
2 adet domates
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı bir tencereye alıp et suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte, topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Üzeri için tavaya aldığınız tereyağında halka doğranmış sivri biberleri kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder