MALZEMELER
• 1 kg kuzu kuşbaşı
• 4 kuru soğan
• 5-6 diş sarımsak
• Yarım demet maydanoz
• 2,5 kahve fincanı sıvı yağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 8 sivri biber
• 2 Çanakkale domatesi
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Yağı bir tencerede kızdırıp etleri içine atın. Halka olarak doğradığınız soğanları etleri biraz çevirdikten sonra ilave edin. Ocağın altını kısıp yarım saat ağzı kapalı olarak pişirin. Biberleri doğrayıp 1 su bardağı suyla birlikte ilave edin. Yarım saat daha pişirin. Bu süre içinde etler suyu çekerse biraz daha su ilave edebilirsiniz. Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın, ince kıyılmış maydanozla birlikte yelmeğe ilave edin. Sarımsakları ezin ve yoğurla çırpın. Kavurmayı servis tabağına alıp, üzerine yoğurdu dökün. Arzu ederseniz üzerine istediğiniz baharatları serpin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder