MALZEMELER
• 1 kilo ıspanak yaprağı
• 4 yumurta
• 1 kuru soğan
• 2-3 dal yeşil soğan
• 100 gram gravyer peyniri • rendesi
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Bir tutam kırmızı toz biber
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Ispanağı iyice yıkayıp suyunu süzün. İrice doğrayın. Kuru soğanı ve taze soğanı yemeklik doğrayın. Çukur ve geniş bir tavada zeytinyağında soğanları iyice kavurup içine taze ıspanağı atın. Ispanakları yarı yarıya hacmini kaybene kadar karıştırarak kavurun. Tüm malzeme iyice kavrulunca tuzunu ve baharatlarını ilave edip biraz daha karıştırın. Tahta bir kaşıkla dört adet yumurta için gözler açın. Ocağın altını yüksek ateşte tutarak yumurtaları hazırladığınız bu gözlere kırın ve üzerine gravyer peynirini serpin. Tavanın kapağını kapatıp beş dakika yumurtaların pişmesini bekleyin. Yumurtaların pişip pişmediğini kontrol ediph sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder