Artılı Kurabiye Yapılışı

MALZEMELER
1 adet yumurta
1/4 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
200 gr. margarin
İç malzemesi:
6 su bardağı dövülmüş fındık
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker



HAZIRLANIŞI
Yumurta, pudra şekeri, un ve küp halinde doğranmış margarini özleşene kadar yoğurup 1saat bekletin. Ceviz iriliğinde kopardığınız hamur parçalarını küçük fırın kaplarına yayın. İç malzemesi için fındık, yumurta, süt ve şekeri karıştırın. Hamurların üzerine karışımdan 2 çorba kaşığı koyun. En üste hamurdan yaptığınız ince şeritleri artı şeklinde yerleştirin. Isıtılmış yüksek dereceli fırında 15 dakika pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder