MALZEMELER
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yumurta
• Yarım su bardağı kakao
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 çay kaşığı tuz
• 200 gr sütlü çikolata
• 120 gram beyaz çikolata
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Beyaz çikolatayı buzdolabında iyice soğutup keskin bir bıçak yardımıyla küçük küçük parçacıklara ayırıp bir kenarda beketin. Benmari usulu sütlü çikolatayı eritip çırpma kabına alın. Şekeri, yumurtaları ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla çırpın. Un, karbonat, kakao, tuzu bir kapta karıştırın. Mikseri bir kanara alın ve tel karıştırıcıyla unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin. Beyaz çikolata parçacıklarını katın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve bir yemek kaşığı kadar kurabiye hamurundan alıp aralıklı olarak üzerine hafif bastırarak sıralayın. 180 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder