Biberli Börek Yapımı

MALZEMELER
• 500 gr un
• 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
• 2 yumurta
• 2 yemek kaşığı su
• Yeteri kadar sıvıyağ
• 1 kilo yeşil biber
• 3 adet domates
• 2 adet kuru soğan
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Un, yumurta, su, sıvıyağ ve tereyağını yumuşak bir hamur yapın. 20 dakika dinlendirin. Oklava ile açıp dörde katlayın ve 20 dakika daha dinlendirin. Bu işlemi tam 4 kere daha yapın. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda soteleyin. İçine küçük doğranmış yeliş biberi ekleyip biraz daha soteleyin ve kabukları doğranmış küp halinde kesilmiş domatesi ekleyip tuzunu atın ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. İyice kavrulunca ocaktan alın ve soğuması için bekleyin. Bu arada hamuru oklava ile incecik açın. Üçgen olacak şekilde kesip üzerine çok az sıvıyağ gezdirip iyice hamura yayın. Hamurun uzun kenarına biber kavurmasını koyup kenarlarını sıkıca kapatarak sarın. Bu şekilde irice sigara börekleri hazırlamış olacaksınız. Her birini yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder