Karamelize Bademli Şeker Yapımı

MALZEMELER
• 1.5 su bardağı un
• 200 gram tereyağı (oda sıcaklığı)
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• Yarım su bardağı pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 2 su bardağı kırılmış fındık (kavrulmamış)
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı kadar mısır gevreği
• 2 yemek kaşığı kahverengi şeker

HAZIRLANIŞI
Un, tereyağı, vanilya tozu, sıvıyağ ve pudra şekerini iyice yoğurun. Buzdolabında 20 dakika bekletip, oklava yardımıyla fırın tepsinizin ebadında açın. Fırın kabına yağlı kağıt döşeyip hamuru bastırarak düzgün bir zemin oluşturacak şekilde yayın. Bu arada bademleri, tereyağı ve şekerle birlikte ocağa alın. Kısık ateşte şeker eriyince mutfak tezgahına alıp ince bir şekilde geniş bir bıçak yardımıyla yayın. Soğuyunca gelişi güzel kesip kenara alın. Bu arada turtayı 200 derecede 20 dakika pişirin. Üzerine toz şeker serpip mısır gevreğini yayın. Ve karamelli fındıkları serpiştirin. 10 dakika (200 derecede) fırınlayıp soğuduktan sonra karelere kesip servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder