MALZEMELER
Yarım demet semizotu
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı kalın köftelik bulgur
1 adet büyük boy kuru soğan
4 diş soyulmuş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası (1 adet büyük domatesi rendeleyerek de kullanabilirsiniz.)
Varsa 1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber
8 su bardağı sıcak su (Et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm.)
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
Semizotunun köklerini kesip atın, saplarını ve yapraklarını incecik doğrayın. Yıkayıp süzün. (Yapraklarını salata için ayırıp sadece saplarından da çorba yapabilirsiniz.)
Bulguru yıkayıp süzün. Soğanı incecik yemeklik, sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın.
Sıvıyağı orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Soğan ve sarmısağı ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra semizotuyla bulguru aktarın ve karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Suyunu aktarın, tuz ve biberi serpiştirip kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp saplar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Pişince, limon suyu ve naneyi ekleyip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder