Limonlu Sünger Tatlısı Yapımı

MALZEMELER
* 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 adet limonun kabuğunun rendesi
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı soğuk su

Şerbet için;
* 2,5 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su



YAPILIŞI
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin ve geniş bir kaba kırın. Tozşekeri ekleyip el mikseri ya da elektrikli mikserle 3-4 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın.
Kek hamuru kıvamına gelince, hamuru yağlanmış kare bir borcama (25-28 santim çapında bir fırın kabı da kullanabilirsiniz) aktarın. Hamur miktarı size az gelebilir, ancak şerbetle kabaracaktır.
Tatlıyı 5 dakika önceden ısıtıp 160 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 30-35 dakika pişirip çıkarın. Çıkarır çıkarmaz üzerine 1 su bardağı soğuk suyu aktarıp kenarda bekletin.
Şerbeti hazırlamak için, su ve tozşekeri orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 7-8 dakika daha pişirin ve ocakta alın.
Şerbetin ılık hale gelmesini bekleyip ılık haldeki tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti çekmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder