Çikolata Soslu Tarçınlı Kek Tarifi

MALZEMELER
• 3 su bardağı un
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı tarçın
• 1 çay bardağı kırık (ufalanmış) fındık içi
• 5 adet yumurta
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt

Çikolata Sos İçin:
• 1 su bardağı süt
• 1 paket bitter çikolata (80gram)
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı kakao
• Yarım yemek kaşığı pudra şekeri



HAZIRLANIŞI
Yumurta ve toz şekeri rengi açık sarı olana kadar iyice çırpın. İçine süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu eleyip bir kapta fındık, tarçın, kabartma tozu ile karıştırıp yumurtanın içine aktarın.
El çırpıcısıyla karıştırarak yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 160 derecede ısınmış fırında 45 dakika pişirin. Bu arada çikolata, yağ ve sütü benmaride iyice birbirine karıştırın. Çikolata iyice eriyince ocaktan alıp içine pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip iyice tekrar karıştırın. Ilık sosu sıcak kekin üzerine döküp çekmesini bekleyin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder