Kıymalı Lahana Sarması Yapılışı

MALZEMELER
• 1 adet orta boy beyaz lahana
• Yarım kilo kuzu ya da dana kıyması
• 1 çay bardağı baldo pirinç
• 1 adet kuru soğan
• Yarım demet maydanoz
• 1 yemek kaşığı sumak
• 3 adet domates
• Yarım su bardağı domates püresi
• Tuz
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI
LAHANAYI büyük bir tencereye koyup su ekleyin ve ocağa alın. Su kaynayınca lahanayı kökü yukarıda kalacak şekilde tencereye koyun. Beş dakika kadar kısık ateşte kaynatın ve dikkatlice çıkartıp soğuk suya tutun. Bıçak yardımıyla kök dibinden başlayarak yaprakları tek tek gövdeden kesip tezgaha dizin. Her birinin ortasındaki damarı kesip atın. Domateslerin kabuklarını soyup sarma tenceresinin altına serin. Birini rendeleyip ayırın, diğer ikisini küp küp doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün ve rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, doğranmış domates ve sıvı yağla harmanlayın. Lahana yapraklarına yeteri kadar koyun, gevşek olmayacak şekilde sarıp tencereye dizin. Sarmaların üzerine domates rendesi, 1 bardak su, domates püresi, tereyağı ve biraz tuz gezdirin. Üzerine bir servis tabağını ters olarak iyice bastırarak koyun. Yüksek ateşte beş dakika, sonra kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder