MALZEMELER
2 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için;
1 su bardağı tozşeker
Dövülmüş ceviz ya da fıstık içi
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Yoğurt, tozşeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çatal yardımıyla iyice çırpın. Kek hamuru kıvamına gelinceye (boza kıvamına) kadar azar azar un ilave edin.
Hamurun kaşıkla alınabilecek kadar akıcı ama kek hamurundan sert olması gerekir. Hamuru oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.
Sıvıyağı derin bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Kızınca altını biraz kısın. Bir yemek kaşığını önce kızgın yağa batırın sonra da hamurla doldurun.
Kaşıktaki hamuru kızgın yağa bırakın. Hamurun tamamına aynı işlemleri uygulayarak kızartın. Kızaran hamurları el kevgiri yardımıyla alıp kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa koyun.
Soğuyan hamurları başka bir tabağa alıp üzerlerine şeker, ceviz ya da fıstık (hindistancevizi de olur) serpiştirerek servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder