Kekikli Pirzola Dizmesi Tarifi

MALZEMELER
12 adet kuzu veya dana pirzola
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet orta boy kuru soğan
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı kuru dağ kekiği
2 çay kaşığı tuz karabiber
2 çay kaşığı kırmızı pul biber



HAZIRLANIŞI
2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş ve kenarı yüksek bir tencereye aktarın. Yağın tencerenin tabanını ıslatmasını sağlayın. Pirzolaları, yan yana ve kenarları birbirinin üzerine oturacak şekilde tencereye dizin.
Üzerine kuru kekiğin yarısını, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi serpin. Soğanları soyup ortadan ikiye böldükten sonra, yarım santim kalınlığındaki halkalar halinde dilimleyin. Soğan dilimlerini pirzolaların üzerine yerleştirip üzerlerine kalan kuru kekiği serpin.
1 çay kaşığı daha tuz serpiştirip, kırmızı pul biberi ilave edin. Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak soğanların üzerine paylaştırın. Üzerine yaklaşık 3 su bardağı sıcak su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp yemeği, kısık ateşte, suyunu çekinceye ve pirzolalar iyice yumuşayıncaya kadar 50-60 dakika pişirin. Patates kızartmasıyla birlikte ve sıcak sıcak servise sunun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder