MALZEMELER
• 1 kg. dana kusbaşı
• 100 gr tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 4-5 diş sarımsak
• 2-3taze soğan
• 2 orta boy kuru soğan
• 1 tarçın kabuğu
• 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
• Arzu ederseniz bir çimdik yeni bahar
• Taze çekilmiş karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup soteleyin. Dana etini ekleyip ocağın altını açın ve kızarmaya başlayınca ocağın altını kısıp 1-2 parmak su ilave edin ve kapağını kapatıp, 30 dk. pişirin.Bu süre zarfında ara sıra suyunu kontrol edin. Gerekirse biraz daha su ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Küçük bir kasede un ve 1 çay bardağı ılık suyu iyice karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın. Tencereye unlu suyu ilave edin. Tuzunu ve incecik kıyılmış taze soğanı ilave edip kapağını kapatın. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kapağını açmadan dinlendirip, toz kırmızı biber ve tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder