MALZEMELER
• 300 gram kavurmalık dana eti
• 7-8 dal taze soğan
• 2 bardak onceden ıslatılmış beyaz baldo pirinç
• 2 bardak su
• Yarım demet dereotu
• Yarım demet maydanoz
• Tuz
• 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
HAZIRLANIŞI
Eti bir tencerede iyice kavurun. Taze soğanları incecik doğrayın, pilav tencerenize tereyeağı ile birlikte alın ve soteleyin. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. Bir kaç dakika suyunu çekene kadar dikkatlice karıştırın. 2 bardak sıcak suyu, tuzunu ve etleri ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bu arada tüm baharatları incecik kıyın ve altını kapattığınız pilava ilave edin kesinlikle karıştırmayın. 5 dk. pilavı demledikten sonra kapağını açın ve güzelce karıştırıp sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder