Ev Pidesi Yapımı

MALZEMELER
• 2 bardak un
• 1 bardak su
• 1/4 paket yaş maya
• Yarım tatlı kaşığı tuz
• Yarım tatlı kaşığı şeker

Üstü için;
• 1 yemek kaşığı yoğurt(suyu ile çırpılmış)
• 1 yumurta sarısı
• Çörek otu



HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabında ılık su, maya ve şekeri tahta bir kaşıkla küçük bir kapta karıştırıp 10 dk. bekletin. Unu azar azar ekleyip karıştırın tuzunu da ekleyip çok uzun yoğurmadan cıvık bir hamur elde edin. Ilık bir yerde 1 saat mayalandırın. Bu sürenin sonunda fırınınızı 200 dereceye getirin, fırın kabınıza kepek serpip elinizi biraz sıvı yağ sürüp mayalanan hamuru ikiye ayırın ve elinizle disk şekli verip fırın tepsisine alın. Bıçakla enine boyuna kesikler atıp küçük kareler oluşturun. Üzerine yoğurtlu yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin. Üzerini kapatıp 30 dk. tekrar mayalandırın ve ısınmış fırınınızda 15 dk. kadar pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder